Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Op 16 december organiseert Stichting SONECA een expertmeeting rondom de aanpak van schadelijke praktijken.

In  Den Haag zijn voor Stichting Soneca en de gemeente Den Haag meer  20 jongeren actief als jongerenambassadeur om o.a. het thema meisjesbesnijdenis bespreekbaar te maken. Dit doen zij middels het organiseren van diverse events, het maken van podcasts en het organiseren van voorlichtingen en huiskamergesprekken. Het doel is het bespreekbaar maken en voorkomen van meisjesbesnijdenis en besneden vrouwen doorverwijzen naar de juiste hulp. Als het gaat om het agenderen en voorkomen van meisjesbesnijdenis en het doorverwijzen naar de juiste hulp zijn sleutelpersonen én jongeren onmisbaar in de aanpak.

Slot conference project YCM
16 december 2023
Den Haag, Netherlands

Opening door Jusra Mohamed  jongerenambassadeurs

Imam Feroz Hansildaar Rol van religieuze leider inzake schadelijke Praktijken

Diny Flierman (LKHA):  ‘bevorderende en belemmerende factoren in het bespreekbaar maken van achterlating

Abdulrahman & Shahri (YCM): over de Haagse aanpak m.b.t. het taboe doorbreken van meisjesbesnijdenis en de samenwerking met sleutelpersonen en  jongerenambassadeurs. wat doen de Haagse YCM en welk rol hebben zij ?

Istahil Abdullahi, (Hoe ga je het gesprek aan over meisjesbesnijdenis?)

 

Share this event